Prelevarea probelor biologice de os prin procedura de exhumare.

Convocarea partilor si rudelor defunctului se face de catre magistrat, la o data convenita de comuna acord cu partile si serviciul medico-legal teritorial. Pot asista la operatiunile legate de exhumare numai persoanele nominalizate si expertii medico-legali privati incuviintati prin ordonanta magistratului. 

Administratia cimitirului va fi incunostiintata tot de catre magistrat, prin adresa scrisa, cu privire la exhumare. Se vor comunica data, ora, si obiectivele operatiunii si lista cu persoanele agreate sa participe. Administratiei cimitirului ii revine sarcina de a identifica locul de inhumare, furniza forta de munca necesara operatiunilor preliminare exhumarii si de a asigura paza zonei in care se efectueaza exhumarea (eventual, si cu ajutorul politiei locale).

Procedura de exhumare propriu-zisa se va realiza de catre medicul legist desemnat de seful serviciului medico-legal teritorial. Probele biologice recomandate a fi prelevate sunt reprezentate de: fragmente de os lung (7-8 cm prelevat din treimea medie a unui os lung: femur, tibie, humerus), oase mici integral (metatarsian, falaga, etc.) si elemente dentare (4-5 dinti integri). Probele de os prelevate vor fi introduse in recipiente etanse, de unica utilizare, sigilate conform metodologiei si transportate la serviciul medico-legal teritorial, unde vor fi conservate prin refrigerare (la 4°C) pentru un interval de timp de maximum o saptamana, sau prin congelare (la -20°C), pentru un timp mai indelungat.

Transportul probelor catre INML Bucuresti se va realiza de catre un serviciu autorizat pentru transport probe biologice umane (firma de curierat, firma funerare sau serviciul de medicina legala teritorial), care va asigura atat custodia, cat si conditiile de conservare a probelor pe toata durata transportului. La receptia probelor la INML Bucuresti se verifica integritatea sigiliilor.

Costuri. Exista o serie de costuri specifice fiecareia dintre etapele mai sus enuntate si care trebuie achitate de catre solicitantul expertizei: â—Ź Costurile aferente operatiunilor din cimitir se achita direct la Administratia cimitirului. â—Ź Costurile procedurii de exhumare propriu-zisa, de transport si de conservare a probelor biologice de os exhumate se achita la Serviciul de Medicina Legala teritorial, conform tarifelor Ministerului Sanatatii â—Ź Costurile legate de transportul probelor biologice exhumate de la serviciul medico-legal teritorial la INML Bucuresti se achita serviciului medico-legal teritorial sau firmei autorizate. â—Ź Costurile expertizarii ADN se achita in contul sau la casieria INML Bucuresti (1800 lei/per proba de os supusa testarii genetice, conform tarifelor Ministerului Sanatatii).
You can play best games for brain and soul on At 7 Games.
  Copyright © 2008 Romanian Society of Legal Medicine. All rights reserved.
created by cooz.ro
  best brain games, girls games and action games for brain and soul virtualizare vmware vsphere esxi server backup storage cablare structurata antivirus securitate firewall mail web dns trandafir trandafiri pomi fructiferi conifere brad brazi pin tuja tuia plante ornamentale vita de vie coacaze zmeura agrise