Cromozomii X furnizeaza o serie de elemente importante in ce priveste legaturile de inrudire directe sau indirecte. Markerii cromozomialii X se mostenesc grupati (in haplotipuri sau grupuri de linkage). Aceste grupuri de linkage pot fi urmarite si identificate in succesiunea generatiilor. Astfel, in profilul cromzomial X al unui descendent:

·      de sex feminin (XX): se va regasi un cromozom X de origine paterna (Xpatern), care se transmite integral de la tata fiicei sale, si un cromozom X de origine materna (Xmatern) care este insa rezultatul combinarii celor doi cromozomi X de origine materna (XX).

·      de sex masculin (XY) - se va regasi un cromozom X de origine materna (Xmatern) care este rezultatul combinarii celor doi cromozomi X de origine materna (XX). Celalalt cromozom sexual, respectiv cromozomul Y, este transmis integral de la tata la fiu.


You can play best games for brain and soul on At 7 Games.
  Copyright © 2008 Romanian Society of Legal Medicine. All rights reserved.
created by cooz.ro
  best brain games, girls games and action games for brain and soul virtualizare vmware vsphere esxi server backup storage cablare structurata antivirus securitate firewall mail web dns trandafir trandafiri pomi fructiferi conifere brad brazi pin tuja tuia plante ornamentale vita de vie coacaze zmeura agrise